Joku kohta tanssii VÄLITTÄMISESTÄ -näyttely Kaapelitehtaan galleriassa 5.-29.1.2012

Joku kohta tanssii  – VÄLITTÄMISESTÄ  (2011-2012) on taidetta ja taiteilijaa välittäjänä ja välittämistä eri tavoin pohdiskeleva projekti. Lähtökohtana on ajatus, että tanssi/taide tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia ja tapoja yksilön tai ryhmän elettyjen todellisuuksien, kokemuksien ja valintojen monisyiseen tarkasteluun ja ehkä ymmärtämiseenkin.

Voiko taiteilija toimia välittäjänä tai välittää? Mitä kohtaamisia ja tilanteita syntyy projektissa, jossa tavoitteena on viestin välittäminen ihmiseltä toiselle taiteilijan toimiessa välittäjän roolissa? Mistä, mitä tai miten taiteilija välittää? Miten erilaiset roolit (esim. kansalainen, taiteilija, päättäjä/virkamies) liittyvät tai vaikuttavat välittämiseen? Mitä välittyy kohtaamisten kautta?

Välittämisestä -projektissa ja sen eri osioissa korostuvat tanssin ja taiteen vieminen moniin ympäristöihin ja prosessinomaiset työskentely -ja toteutustavat. Prosessinomaisuuteen keskittyminen tulee myös esille työryhmän tavoissa koostaa projektin kaikissa vaiheissa gallerioihin, julkisiin ja muihin tiloihin erilaisia esityksiä, installaatioita, keskusteluja, tapahtumia ja kaikille avoimia tanssitunteja tai työpajoja. Tanssi, valokuvat, äänimaailmat, sanat ja kohtaaminen muuntuvat jatkuvasti monenlaisiksi kokonaisuuksiksi, tulkinnoiksi ja vuoropuheluiksi koetuista hetkistä, taiteesta ja välittämisestä tässä ajassa ja näissä olosuhteissa.

Näyttely Kaapelin galleriassa koostuu Joku kohta välittää -projektin valokuvista,  yksittäisten ihmisten päättäjille lähettämistä äänitetyistä viesteistä ja teksteistä luodusta installaatiosta ja tanssiesityksistä. Lisäksi työpajoja ja keskustelutilaisuuksia.

Joku kohta tanssii- välittämisestä, Kaapelin Galleria, tammikuu 2012

 

TAPAHTUMIA:

Välittämisestä -projektin esittely- ja keskusteluillat:  demoesityksiä, kutsupuheenvuoroja ja performatiivisia kommentteja välittämisestä ja keskustelua.

Ke 18.1. klo 18-20  ja ke 25.1. klo 18-20

 

Liikettä galleriassa  – kaikille avoin tanssitunti

la 21.1.  ja la 28.1. klo 10-12

 

Esityksiä:

Pia Lindy: Oh lightness  (sarja work-in-progress esityksiä vuonna 2013 ensi-iltaan tulevasta teoksesta)

to19.1. ja pe  20.1. klo 18

la  21.1. ja su  22.1. klo15

to 26.1. ja pe  27.1. klo 18

ja la  28.1. klo 15

Kaikkiin tilaisuuksiin vapaa pääsy.

http://www.kaapelingalleria.fi

HIAP | Cable Factory C4 | Tallberginkatu 1 C 97, 00180, Helsinki, FINLAND |

Tel: +358 9 685 6730 | info @ hiap.fi

Aihe(et): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *