Pia Lindy on vuoden 2012 Yhteisötanssitaiteilija

27.8.2012

Vuoden 2012 Yhteisötanssitaiteilijaksi on valittu tanssija, koreografi ja opettaja Pia Lindy. Nimitys julkistettiin Valtakunnallisella Yhteisötanssifestivaalilla Tampereella torstaina 23.8.2012. Vuoden Yhteisötanssitaiteilijan valitsee Yhteisö tanssii ry.

Yhdistys perustelee valintaa seuraavasti:

”Pia Lindyn taiteellinen työ tekoina ja pohdintoina tuo esille sen, mikä on tanssin yhteisöllisyyden perusta: kehollinen läsnäolo ja vuorovaikutus.

Lindyn pitkä, korkeatasoinen ja tinkimätön ja humaani työ on ollut merkittävää. Hänen yhteiskunnallinen tanssikirjoittamisensa ja työskentely monien erilaisten yhteisöjen – muistisairaista omaishoitajiin – kanssa ovat esimerkkejä hänen työstään välittyvästä yhteiskunnallisesta välittämisestä.

Lindyn teokset ovat usein prosesseja, jotka syntyvät erilaisten tanssivien yhteisöjen kanssa. Vuodesta 2001 jatkunut Joku kohta tanssii -teoksen uusin osa, vuonna 2011 käynnistynyt Välittämisestä esimerkiksi tutkii, kuinka tanssija ja taiteilija voi toimia kenen tahansa eletyn todellisuuden, kokemuksen, valintojen ja toiveiden välittäjänä.”

Lindy on asunut ja työskennellyt Joensuussa vuodesta 1999 lähtien, mutta on vastikään muuttanut Helsinkiin. Hän on toteuttanut useita sooloteoksia ja projekteja Suomessa ja ulkomailla, toiminut yhteistyössä eri alojen taiteilijoiden kanssa sekä kuulunut tapahtumia ja festivaaleja järjestäviin toimikuntiin. Hän on myös kirjoittanut tanssiin liittyviä artikkeleita ja opettanut eri taidealojen oppilaitoksissa.

Vuoden Yhteisötanssitaiteilijanimitys on 2-vuotinen. Ensimmäiseksi Yhteisötanssitaiteilijaksi nimitettiin vuonna 2009 Mirja Tukiainen ja vuonna 2010 Päivi Aura.

Yhteisö tanssii ry

Aihe(et): Ei kategoriaa. Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *