Välittämisen Kudelmia (2016)

Haluatko osallistua Välittämisen kudelmia-nykytanssiprojektiin keväällä 2016?

Mistä välitän – Mitä haluaisin kertoa – miten minun arkeni tanssii?

Välittämisen kudelmia on taideprojekti, jossa joukko itähelsinkiläisia osallistujia työskentelee yhdessä Teatterikorkeakoulun tanssijan koulutuksen opiskelijoiden kanssa. Projektin lähtöteemoina ovat välittäminen ja sen monet merkitykset sekä tanssi arjessa. Tavoitteena on saattaa yhteen eri ikäisiä ja taustaisia ihmisiä työskentelemään yhdessä tanssin ja pienimuotoisten esitysten tekemisen parissa.

Projektissa painottuvat yksilö- ja pienryhmätyöskentely, prosessinomaisuus, jakaminen ja tasaveroisuus. Toiveena on mahdollistaa elämänsä eri kohdissa olevien ihmisten kohtaamisia ja lisätä taiteen saavutettavuutta perinteisen taide-ja näyttämökontekstin ulkopuolella.

Projekti toteutuu työpajoina 15.3. -29.4. välisenä aikana ti-ja to-iltapäivisin klo 14-16.30.

Paikkana on Kontulan Ostarilla sijaitseva Asukastila Wanha Posti (Kontula-talo).

Jos sinua kiinnostaa Välittämisen kudelmia-projekti, ota yhteyttä ja/tai tule tutustumaan Liikkeelle Lähtöjä-avoimille tanssitunneille.

pia.lindy at gmail.com / 050 352 63 42

Osallistuminen on maksutonta.

Vastaus kohteessa Välittämisen Kudelmia (2016)

 1. Risto Keskinen sanoo:

  Olen varhaiskasvatusviraston edustajana työryhmässä, jossa laadittiin 10 kaupungin viraston ja liikelaitoksen (ympäristökeskus, opetus, liikunta, nuoriso, kirjasto, kierrätyskeskus, YTV, Korkeasaari, Gardenia ja me) kesken ympäristötietoisuuden lisäämisen yhteistyöohjelma. Siinä sovittiin, että kokeillaan erilaisia yhteistyömuotoja Myllypurossa alueen toimijoiden kesken, näiden sopijatahojen tuella. Aloitamme kaupunkiviljelyn tukemisesta, mutta suunnitelmissa on kaikenlaista – myös mahdollisesti ympäristötaidetta Taiteen edistämiskeskuksen tuella. Koska edustamani virasto työskentelee sellaisten kuntalaisten kanssa, joille kehollinen kommunikointi on oleellista: lasten ja heidän vanhempiensa, ajattelin, voisiko ”Välittämisen kudelmia” syntyä Myllypuron kotiseutuympäristöstä välittämisen ympäriltä. Itse asun keskustassa ja olen vuodesta 2000 alkaen noudattanut työmatkoillani koreografiaa, jossa ainakin oman kotikatuni ja joskus seuraavankin matkalla keräilen roskat. Välittämisen kudelmia alkoi kiinnostaa minua siksi, että ajattelen kulttuurin rakentuvan siitä, kun arjen toiminnassa tapahtuvat merkityksenannot kiinnittyvät yhteisiksi jotenkin esteettisesti artikuloituna: juhlissa, taideteoksissa, jne… Lasten ajattelu on narratiivista ja kehollista, joten ympäristötietoisuutta pitäisi edistää nämä huomioon ottaen. Terveisin Risto
  Risto Keskinen
  Varhaiskasvatuksen asiantuntija
  Helsingin kaupunki / Varhaiskasvatusvirasto
  Siltasarenkatu 13
  PL 9000, 00099 Helsingin kaupunki
  Puh. 09 310 62415, 050 5978748
  risto.keskinen@hel.fi
  http://www.hel.fi/varhaiskasvatus

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *